"ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ" Κοινωνικός Σύλλογος | Το Δέντρο Ζωής συμμετέχει στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει η ΣΧΕΔΙΑ
2173
post-template-default,single,single-post,postid-2173,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed

Νέα & Δράσεις

Το Δέντρο Ζωής συμμετέχει στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει η ΣΧΕΔΙΑ

Ο κοινωνικός σύλλογος Δέντρο Ζωής συμμετέχει στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει η «Σχεδία», το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, 11:00 – 14:00, στην Πλατεία Αριστοτέλους – Θεσσαλονίκη.
_
Λίγα λόγια για τους διοργανωτές :
_
» Η «Διογένης ΜΚΟ» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, που συστήθηκε στις αρχές του 2010 για την υποστήριξη, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, της προσπάθειας των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.
 
Βασικές δράσεις της «Διογένης ΜΚΟ» είναι η έκδοση του περιοδικού δρόμου «σχεδία» και η σύσταση της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων με την ετήσια συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του χρόνου, στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, μια σειρά πολιτιστικών    και αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και εκδηλώσεις ειδικού κοινωνικού περιεχομένου, όπως συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ημερίδες, κινηματογραφικά φεστιβάλ, τουρνουά ποδοσφαίρου & ενημέρωσης κ.ά.
 
Η «σχεδία» και η εθνική ομάδα αστέγων στοχεύουν στην άμεση υποστήριξη συμπολιτών μας που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας: άστεγοι, άνεργοι και κοινωνικά αποκλεισμένοι συμπολίτες μας που βρίσκονται, είτε στα πρόθυρα της αστεγίας, είτε ζουν στο δρόμο ή σε προσωρινά και ακατάλληλα καταλύματα (rough sleepers), είτε είναι περισσότερο από τρία ή τέσσερα χρόνια εκτός της αγοράς εργασίας.
_

Μέσω της συμμετοχής τους στις δράσεις της οργάνωσης μπαίνουν σε μια διαδικασία κοινωνικής επανένταξης, καθώς μέχρι χθες ήταν «αόρατοι» (δικός τους όρος). Μετά από χρόνια ξυπνούν το πρωί και έχουν έναν χώρο και ανθρώπους να τους υποδεχθούν, μια δουλειά να πάνε, μια ευκαιρία να μιλήσουν με κόσμο, να συνδιαλλαγούν, να συνάψουν φιλίες, να διασκεδάσουν, να έχουν ένα έσοδο. Απολαμβάνουν την ανακατάκτηση της αίσθησης του «ανήκειν». Ότι, δηλαδή, είναι ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας όλων μας. Και η ελπίδα για ολική επαναφορά γίνεται σιγά-σιγά πραγματική. «

_

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ!

Για την αφίσα της εκδήλωσης κάντε κλικ εδώ.